Campoamor 49 - 08031 Barcelona

934 275 496

Serveis de l’escola

L’oferta educativa de FEDAC Horta es complementa amb tot un conjunt de serveis i activitats amb l’objectiu d’oferir a les famílies i als alumnes una oferta integral, tot mantenint el projecte educatiu de centre. L’oferta del conjunt d’aquests serveis i activitats també pretén per un costat donar resposta a les diverses demandes de les famílies en àmbits com els dels serveis de menjador, acollida... i a la vegada ampliar la franja d’horari d’atenció als alumnes des de primeres hores del matí fins al vespre.

Menjador i migdia

A FEDAC Horta oferim el servei de migdia i menjador de 13h a 15h. A la cuina pròpia de l’escola, gestionada per l’empresa Serunion, s’elabora cada dia el dinar segons les pautes d’una nutricionista. Els menús són equilibrats i segueixen la normativa del departament de Salut Pública; a més, alguns dels aliments provenen de l’agricultura ecològica i de proximitat. Comptem també amb menús adaptats a les diferents intoleràncies.

Activitats

Durant el temps de migdia un equip de monitors s’encarrega de dur a terme diferents activitats amb els alumnes:

  • Els nens i nenes d’infantil-3 (I3) fan la migdiada al dormitori, acompanyats de les seves monitores.
  • Des d’infantil-4 (I4) i fins a 4t de primària (P4), els alumnes tenen un temps de jocs dirigits amb els monitors

Els alumnes més grans gaudeixen de temps lliure. Dilluns és el dia dels jocs sense pilota.

Acollida matinal

El servei d’acollida s’ofereix a totes aquelles famílies d’infantil i primària que necessitin ampliar l’horari d’estada dels seus fills a l’escola.

L’acollida matinal té lloc de 7.30h a 9.00h, en aules diferenciades per edats: l’acollida dels nens i nenes d’infantil es fa a l’aula d’I3A (planta baixa), mentre que la dels alumnes de primària és a la sala BAM del 1r cicle de primària (primera planta).

L’acollida de tarda s’adreça també als alumnes d’aquestes dues etapes en la franja horària de 17h a 18.30h (divendres fins les 18h).

Orientació psicopedagògica

L’àrea d’Orientació Psicopedagògica de FEDAC Horta té com a objectiu oferir un servei de detecció, atenció i seguiment d’aquells alumnes amb dificultats d’aprenentatge, necessitats educatives especials o problemes d’adaptació, conductuals i/o emocionals. Aquest servei complementa el seguiment del procés de desenvolupament personal i acadèmic que cada tutor realitza amb els alumnes a l’aula.

Comissió d'Atenció a la Diversitat

L’equip psicopedagògic treballa estretament amb les direccions pedagògiques de les tres etapes educatives de l’escola, dins la Comissió d’Atenció a la Diversitat (CAD). Així, estableix amb l’equip docent pautes d’actuació i personalització del procés d’ensenyament-aprenentatge, a més d’assessorar i orientar les famílies per acordar pautes d’actuació comunes. Alhora, l’àrea d’Orientació Psicopedagògica s’encarrega de coordinar conjuntament el seguiment d’intervenció externa i l’EAP. L’àrea d’Orientació Psicopedagògica de FEDAC Horta és a càrrec de Raquel Calle, llicenciada en Psicopedagogia i Magisteri; i de Mª José Corcobado, llicenciada en Psicologia i Magisteri.

Botigues online

L’escola ofereix el servei de venda de bates i xandall escolar a través de la web de Rompoda. Tot i això, podeu venir a l’escola a emprovar-vos la talla en hores concertades. Un cop feta la comanda a través de la web de Rompoda, podreu recollir la vostra compra a l’escola al cap d’uns dies.

També podeu adquirir els llibres i materials escolars a través de la plataforma digital de Llibres Text.

Altres serveis

Vetlladora
Oferim el servei de vetlladora per a aquells alumnes amb necessitats educatives especials. En coordinació constant amb l’àrea d’Orientació Psicopedagògica, atén dins de l’aula aquells alumnes que ho necessiten. L’escola complementem les hores de vetlladora que ofereix el departament d’Educació fins a cobrir tot l’horari escolar.
Auxiliar de conversa en anglès

L’escola participa en un programa d’incorporació d’auxiliars de conversa en llengua anglesa. Aquest programa permet que joves procedents de països de parla anglesa s’integrin en activitats a l’aula per ajudar els alumnes a millorar la competència comunicativa en anglès, tot donant suport als mestres d’aquesta àrea.

Disposem de dues assistents de conversa nadives per col·laborar en l’aprenentatge de la llengua oral, ja que durant tot l’horari escolar participen en activitats amb els alumnes: Paula del Campo per a educació infantil, Elisenda Soler per a primària; i Izzi Wilmshurst, per a educació secundària.

Manteniment TIC

Donada la rellevància de les eines TIC a l’escola, disposem de personal específic dedicat en exclusivitat al manteniment i l’organització de les eines informàtiques del centre. El responsable TIC és en David Rodríguez.

Grups CREC

Els grups CREC són l’esplai de la FEDAC: un espai humà i cristià on animadors i joves viuen una experiència d’amistat en grup en el marc de trobades, sortides o colònies. Els grups CREC formen part de l’àrea de Recerca i Sentit de la FEDAC. Aquests grups s’organitzen per alumnes a partir de 5è de Primària, fora de l’horari escolar (migdies o tardes).

Casals de Setmana Santa i d'estiu

Oferim una proposta educativa a través de casals durant les vacances de Setmana Santa i d’estiu. Els casals estan oberts a tot el barri, amb la finalitat de donar resposta a la necessitat de les famílies d’atenció als infants i els joves en temps de lleure. Els casals de Setmana Santa i d’estiu estan organitzats per l’AMPA de l’escola a través de l’empresa Més Temps Lliure.

Manteniment i neteja
L’empresa Serunion gestiona el personal de neteja de l’escola, coordinat per la Toñi Piqueras. L’encarregat de manteniment i reparació dels edificis i els patis de l’escola és en Fran Lloret.
Reprografia
Disposem d’un servei de fotocòpies en blanc i negre i en color, enquadernació i plastificació. Aquest servei és coordinat a través del servei de porteria: Alícia Latras i Anna Pocull.
Activitats coescolars

Les activitats coescolars es realitzen fora de l’horari escolar i són optatives. Estan obertes tant a alumnes de FEDAC Horta com d’altres escoles del barri.

Aquest curs oferim aquestes activitats coescolars:

  • Anglès amb Kids&Us
  • Robòtica amb Club Learnick Foto Learnick 1 (carpeta general)
  • Activitats esportives organitzades per l’AMPA: iniciació a l’esport, judo I i II, patinatge, gimnàstica rítmica, escola de bàsquet, escola de futbol, voleibol. Foto Judo 3 (carpeta general)

Per veure’n els detalls, descarrega el PDF.

Descarregar document

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website