Campoamor 49 - 08031 Barcelona

934 275 496

Educació secundària

Educació Secundària

Ajudant a ser i a decidir: la societat del segle XXI necessita persones implicades socialment, creatives, emprenedores, competents digitalment, flexibles, bones comunicadores, que es coneguin a si mateixes, amb iniciativa i capacitat de liderar, proactives, generadores d’idees i de coneixement i preparades per al treball en equip.

A FEDAC Horta ens proposem afavorir la maduració i el creixement de cada l’alumne perquè aprengui a conèixer, a fer, a ser i a conviure en el món actual. És el fonament d’una educació competencial i de qualitat que permet als joves afrontar els reptes formatius de futur.
El nostre treball dels valors segueix actiu de manera transversal al llarg de tota la secundària, com a pilar sobre el qual se sustenta tota la resta.

Projectes de l’etapa

Projectes interdisciplinaris

A l’etapa de secundària els alumnes participen en projectes vinculats a tres matèries que s’interrelacionen. Els tres professors implicats en cada àrea de coneixement guien els estudiants, que s’organitzen en grups de treball cooperatiu.

Grups reduïts de matemàtiques i anglès
Tots els grups de secundària gaudeixen de grups reduïts heterogenis en les àrees de matemàtiques i anglès. A cada classe formen tres agrupacions: dos grups de nivell heterogeni i un grup per als qui tenen més dificultat en aquella àrea de coneixement. D’aquesta manera, el treball en grups reduïts ens permet oferir una atenció més personalitzada als alumnes i reforçar-ne els aprenentatges de matemàtiques i anglès.
Junior report

Els alumnes de 2n de secundària participen en el projecte Junior Report, en conveni amb el diari digital de La Vanguardia, i es converteixen en periodistes. Amb el recolzament de periodistes professionals, els joves decideixen els continguts que volen publicar, es documenten, creen i editen les notícies, i les publiquen. Així, els coneixen en primera persona com s’elaboren les notícies, aprenen a treballar els diferents gèneres periodístics i a tenir una visió crítica del món.

Cambridge Exams             

Dediquem quatre hores setmanals, dins de l’horari escolar, a la preparació dels alumnes de 3r i 4t d’ESO i de batxillerat per a les proves d’anglès de Cambridge: B1 Preliminary (PET), B2 Fist (FCE) i C1 Advanced (CAE).

Geography and History 3L

Impartim en anglès les matèries de geografia i història durant tota la secundària, com a part del projecte lingüístic 3L de la FEDAC. El fet de treballar els continguts d’aquestes àrees en anglès permet practicar de manera més efectiva i comunicativa la llengua anglesa, alhora que els alumnes en milloren el nivell.

Alemany

A partir de 2n d’ESO oferim la possibilitat d’aprendre alemany, com a segona llengua estrangera. Els alumnes que trien aquesta opció a 2n d’ESO podran continuar l’aprenentatge de la llengua alemanya fins a 2n de batxillerat.

Servei comunitari / voluntariat

Els alumnes de 4t d’ESO dediquen 10 hores, fora de l’horari escolar, a realitzar activitats de servei, ja sigui a la mateixa escola o en altres centres del barri o la ciutat que puguin necessitar el seu voluntariat. Aquesta experiència forma part de l’activitat de tutoria, i permet conèixer una altra realitat social i educativa, alhora que ofereix l’oportunitat de saber què implica fer un voluntariat. Alguns dels voluntariats que els alumnes poden experimentar són participar en el Gran Recapte d’Aliments, acompanyar en els ambients d’aprenentatge d’educació infantil, col·laborar en les campanyes solidàries de l’escola, ajudar en el menjador social de la parròquia...

First LEGO League (S2, S3 i S4)

Robòtica educativa

La robòtica educativa és un mitjà d'aprenentatge, en el qual participen els alumnes que tenen motivació pel disseny i construcció. Aquestes creacions es donen primerament de manera mental i posteriorment de manera física, les quals són construïdes amb diferents tipus de materials i controlades per un sistema computacional, els quals s'anomenaran prototips o simulacions.
Cada temporada FIRST LEGO League Challenge convida els equips a descobrir la diversió i l’emoció per la ciència i la tecnologia proposant un repte global relacionat amb una problemàtica del món real.

Més informació

Projecte d'Innovació

Els equips utilitzen la seva creativitat per dissenyar una solució innovadora que resolgui un problema real relacionat amb la temàtica proposada.
Fundació Scientia posa en marxa GIRLS FIRST, una iniciativa per fomentar les vocacions STEAM entre les noies de 4 a 18 anys a través de beques concedides als centres educatius.​
El curs 2019-20 hi hem participat amb un grup de noies de S3 que va fer molt bona tasca, malgrat el confinament.

Més informació

Matèries complementàries

Dins de l’horari escolar, impartim un conjunt de d’activitats complementàries per a tots els nois i noies. Aquestes activitats reforcen el nostre projecte educatiu i afavoreixen la formació integral dels alumnes de secundària:

 • Parlem-ne
 • Escolta'm
 • Mock Exams
 • TUtopia
 • Lideratges (LeaderInMe-LEM)
 • Economics for Life
 • Oratòria

Consulta els detalls de les matèries complementàries

Optatives de l'etapa

 • Teatre (S1)
 • Un món de matemàtiques (S1)
 • Oratòria (S1)
 • Junior Report (S2)
 • Alemany (S2, S3 i S4)
 • Disseny per ordinador (S2)
 • Cultura clàssica (S3)
 • Emprenedoria (S3)
 • Biologia (S4)
 • Química (S4)
 • Física (S4)
 • Visual i plàstica (S4)
 • Apps (S4)
 • Tecnologia (S4)

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.