Campoamor 49 - 08031 Barcelona

934 275 496

JUNIOR REPORT

JUNIOR REPORT

FEDAC Horta té la seva pròpia revista escolar

FEDAC Horta Junior Report és la revista de l’escola des de fa un curs i mig. Els alumnes de 2n d’ESO poden escollir participar del projecte, ja que la revista s’ofereix com una matèria optativa del curs.

 Un cop la trien es converteixen en redactors junior i constitueixen una redacció capitanejada per dos companys que fan de Director i Sotsdirector de manera voluntària. 

Els redactors junior fan grups de treball per parlar de l’actualitat que viuen més a prop: a l’escola, al barri, la que crida la seva atenció perquè s’ajusta als seus interessos, etc. Després trien el format: entrevista? Punt de vista propi? Reportatge? Depèn del tema li donaran una forma o una altra, sempre ajustada als tipus de textos periodístics. 

I ara, què estan fent? Darrerament, han entrevistat a un psiquiatra clínic que els ha parlat de la seva tasca a l’antiga presó Model de Barcelona. També ens han donat la seva opinió de l’obra de teatre musical “Barcelona 24 h” a la que van poder assistir com a “periodistes” convidats i estan elaborant un reportatge sobre el paper de la dona en l’àmbit científic i tecnològic, ja que el dia 11 de febrer es celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Un altre grup està treballant en una notícia, amb format audiovisual, de com és organitzar el Dia de la Pau a l’escola en temps de la Covid-19.